Afronding vooronderzoek

Onderzoekstechnieken, Samenwerking, Voorbereiding Reactie toevoegen

Afronding vooronderzoek

Momenteel ben ik nog bezig met de afronding van het vooronderzoek naar De slaapkamer. Dit vooronderzoek heeft ongeveer een jaar geduurd: je begint immers niet onvoorbereid aan de restauratie van een meesterwerk! Een paar keer heb ik het werk van zaal laten halen om het van dicht bij te kunnen bestuderen, om röntgenfoto’s en infraroodopnamen, of om minuscule verfmonsters te nemen.

Samenwerking met natuurwetenschappers

Die verfmonsters zijn op hun beurt weer grondig bestudeerd door natuurwetenschappers in de laboratoria van Instituut Collectie Nederland en Shell. Daar hebben ze apparatuur die nog geavanceerder is dan die in ons eigen restauratieatelier. Zo vonden we antwoorden op onze vragen, antwoorden die we nodig hebben voordat we aan een nieuwe behandeling van De Slaapkamer konden beginnen.

Bekijk de beelden die we vorig jaar maakten.

1 reactie voor “Afronding vooronderzoek”

  1. Vincent van Gogh was more into God and blessings

Copyright © 2010 Van Gogh Museum - Ontwerp & realisatie: Bitfactory
RSS feed